PUUNTYÖSTÖTERIÄ VUODESTA 1995

R-Woodin terät tekevät puuntyöstöstä tarkkaa ja turvallista

R-Woodin missiona on aina ollut kehittää Suomen puuntyöstöstä maailman huippuluokkaa. Suomella onkin jo yksi maailman parhaista statuksista puuntyöstössä, mutta aina voimme kehittyä paremmiksi. 

Vientituotteisiin pitäisi panostaa entistä enemmän, meidän pitäisi kehittää monipuolisempia ja erottuvampia tuotteita, jotta tulisimme entistä tunnetummiksi maailmalla. Jotta tähän päästään, täytyy myös teräteollisuuden kehittyä, jotta voimme työstää puuta monipuolisimmin. Tässä R-Wood haluaa olla suomalaisten höyläämöiden tukena. 

Historiamme

Kuva korkealuokkaisesta metallista jota käytetään terien valmistuksessa
1990-luku

Yritysjärjestelyt

Saksalainen Leiz on maailman suurimpia teriä valmistava yritys. Ennen R-Woodia Kari perusti KES-metallin. Muutamien välivaiheiden kautta Leiz päätyi ostamaan KES-metallin ja sitä kautta Uuraisille syntyi Leiz-KES Metalli, joka on nykyään yksi R-woodin suurimmista yhteistyökumppaneista.

Kuva pöytäsirkkelistä ja puuntyöstöstä. R-wood ei kuitenkaan toimita teriä kotihöyliin tai sahoihin vaan ainoastaan hyläämöiden ja sahojen isoihin koneisiin.
1995

R-Wood perustetaan - Halusimme luoda Suomeen poikkeuksellisen laadukkaita puuntyöstöteriä

Karin osaaminen puuntyöstöterien suunnittelusta oli jo vuonna 1995 ihan maailman huippuluokkaa, mutta Suomessa puuta työstettiin hyvin perinteisin tavoin. R-Wood sai alkunsa Karin syvästä halusta luoda Suomesta yksi maailman parhaimpia puuntyöstömaita. Karin suunnittelemat laadukkaat puuntyöstöterät alkoivat vallata Suomen höyläämöitä.

Kuva suomalaisesta puupölkkykasasta
2007

Metsäteollisuuden koulutuskeskuksen vuoden kouluttaja

R-Woodin ohessa Kari on myös jakanut osaamistaan ja kouluttanut useita satoja oppilaita. Vuonna 2007 Kari Remonen valittiin Metsäteollisuuden koulutuskeskuksen vuoden kouluttajaksi. Koulutukset keskittyivät käytännön höyläysneuvontaan ja teräteoriaan.

Kuva metalliromusta jota monilta höyläämöiltä tulee paljon, sillä huonot terät hajoavat nopeasti.
2022

Kansainvälisessä yhteistyöprojektissa asiakasyrityksen päätyponttauskone saatiin uusien terien avulla uuteen loistoon.

Yhteiskehityksen lähtökohtana oli tappikone, joka ei toiminut ja jota oli jopa vaarallista pyörittää. Koneen muutostöiden ja uusien terien avulla toimimaan moitteettomasti. R-Wood suunnitteli päätyponttauskoneeseen uudet terät ja muutosten kautta kone saatiin toimimaan oikein. Projektin päätyttyä asiakas oli niin tyytyväinen, että päätyi tilaamaan toisenkin koneen ja R-Woodilta terät siihen.

Tyytyväisiä asiakkaita vuodesta 1995